Eerste Hulp Bij Onhandigheden

Zowel in de mensen als in de dierenwereld heb je ze, klunsjes en lomperds. Van die gevallen die altijd wat hebben of zichzelf regelmatig bezeren.

Ik hoor daar helaas ook bij… Hoe vaak ik niet tegen een tafelpoot, deur of zelfs hoek van een muur loop, dat is niet meer bij te houden. Daarbij krijg ik ook nog heel snel blauwe plekken, dus menig Dalmatiër kan jaloers op me zijn.

Mijn lieve paardenkind is ook niet bepaald voorzichtig met zichzelf. In een jolige bui vergeet hij nog weleens dat hij hele lange benen heeft en ondanks dat ik hem altijd goed inpak met beschermers krijgt meneer het toch voor elkaar zichzelf te verwonden. Gelukkig is het ergste tot nu toe een flinke scheur in de hoefbal, maar ook dat is pijnlijk en vervelend.

Ik heb de luxe een hele kast met middelen tot mijn beschikking te hebben dus ik ben altijd voorbereid!

Voor wondjes gebruik ik het eerst All sept spray, voor de uitwendige verzorging van de gevoelig, rode en aangedane huid. Te gebruiken in herstelperiodes én als eerste hulp. Ook ideaal bij een problemen van de huid in de kootholtes van een paard. Het bevat o.a. Echte Guldenroede (werkt o.a. verlichtend, ontspannend en is goed voor de bloeddruk. Bevordert een soepele beweging en voert afvalstoffen af) en honing.

Als de wond mooi schoon is stap ik over op de Wound Cream. Dit verzorgt de huid en is ideaal in de herstelperiode, dankzij ingrediënten als o.a. Aloë Vera, Goudsbloem (Calendula officinales), Honing en Vitamine E.

Mocht er desondanks toch een litteken ontstaan dan kan de Scar Cream ingezet worden. Dit vervlakt, verzacht en vervaagt littekens. Het houdt het litteken soepel en zorgt voor herstel van de huid.

Overigens kan Scar Cream ook ingezet worden bij inwendige littekens, zoals het castratielitteken.

Bij blessures zoals bijvoorbeeld verstappingen trek ik de Omni milk uit de kast. Ik gebruik het bij lichte maar zeker ook bij de zwaardere blessures. Het is een uitwendig smeermiddel voor gewrichten, pezen en spieren. Omni milk mag niet op open wonden gesmeerd worden.

Last but not least heb ik altijd een flesje Strezz staan. Dit kan ingezet worden bij zowel lichamelijke als geestelijke stress.

Gelukkig zijn de producten van Phytonics van een top kwaliteit (“Human grade”) en kan ik ze dus ook prima zelf gebruiken als ik weer eens een ontmoeting  met een tafelpunt heb gehad!