Kennis is waardevol als je het deelt!

25 juni De Nieuwe Heuvel in Lunteren

Een eigen paard of pony? Dan rust er een grote verantwoordelijkheid op je schouders voor het welzijn en de gezondheid van je dier.

Kennis over de voeding, beweging, fysiologie, kortom de gezondheid van je paard, is daarvoor ontzettend belangrijk! 

Omdat we liever niet willen dat de paardenbezitter door schade en schande wijsheid vergaart, delen wij graag onze kennis en ervaring.

Dat doen we:

- via onze site met beknopte informatie over producten en ingrediënten, 

- door middel van het toesturen, op aanvraag, van de uitgebreide productbeschrijvingen,

- het verzorgen van informatie-avonden,

- en het geven van opleidingen bijvoorbeeld bij de healthcare-academy. (www.healthcare-academy.nl)

Immers, door gebrek aan kennis bij de diereigenaar, is het paard vaak de dupe, en ondanks alle voorlichting en informatie zien we ieder jaar weer paarden die hun manen en staart volledig afschuren, ponies die verschrikkelijk veel pijn hebben door hoefbevangenheid en viervoeters die op het nippertje kunnen worden gered van de gevolgen van een zandkoliek.

Natuurlijk is niet alle narigheid te voorkomen, maar preventief is er van alles mogelijk, door het aanpassen van beweging of voeding, eventueel in combinatie met druppels of poeders.

Fijn dat Eric Laarakker op het lustrumfeest van de Paardendrogist, (20 jaar), vertelt over insulineresistentie. Dit is vaak de onderliggende oorzaak van veel problemen en juist daarom belangrijk om te voorkomen.

Want we willen onze paarden graag verwennen met een weide vol gras, een appeltje, worteltje, muesli en brok, maar dat is niet altijd even gezond door de overdosis aan suikers die een paard zo binnenkrijgt.

Om Eric te citeren: "vaak staan de paarden als het ware in een slagroomtaart" (lees: een weide vol Engels raaigras, bedoeld voor koeien om veel melk te geven).

Aanmelding voor de presentatie van Eric kan via de site van de Paardendrogist!

Zet 25 juni in je agenda:
De Paardendrogist Gezondheidsdag
Van 10.00 - 17.00 uur
De Nieuwe Heuvel, Lunteren