Michaël Maltha - Hormonen de baas

In een eerdere blog deelde Michaël Maltha, van Maltha Horses, al zijn ervaring over de Phytonics Strezz en Magnesium Citrate.
Dit keer vertelt hij hoe hij de Phytonics HormOne inzet:

“Als paardentrainer zie ik alle soorten, maten en typen paarden en ook van elk geslacht.
Hengsten hebben mijn persoonlijke voorkeur als ik eerlijk ben, vaak een grote mond maar een klein hartje. Je kan ze gewoon vertellen waar het op staat zonder dat ze meteen beledigd zijn.
Ruinen zijn over het algemeen lekker stabiel, al denkt een enkele nog wel wat mannelijkheid te hebben.

De merries zijn een heel ander verhaal. Vooral de zomermaanden, als de cyclus volop draait, kan dit soms pittige discussies opleveren.
Ik heb erbij die in de omgang ontzettend narrig en boos zijn. Aangevallen worden is dan geen uitzondering.
Anderen vertonen onder het zadel juist “ongewenst” gedrag. Plakken aan het been, boos naar anderen paarden, tot stil gaan staan om plasjes te doen aan toe.
Dit is heel vervelend, niet alleen voor mij als ruiter, maar zeker ook voor het paard zelf. Je merkt dat ze niet lekker in hun vel zitten.

Ik geef deze merries Phytonics HormOne, dit bevordert een normale cyclus en is inzetbaar bij gedragsveranderingen voor en tijdens de hengstigheid.
Voor mij écht een uitkomst!
Merries die ongemak blijven houden laat ik uiteraard contoleren door een (holistisch) dierenarts.

Ik heb de HormOne overigens ook een keer ingezet bij een hengst die iets té mans was op concours. Hij was door de overdaad aan mannelijke hormonen te snel afgeleid en dit stond zijn prestaties in de weg.
Ook hierbij erg tevreden met het resultaat!