Phytonics dopingvrij

Onze paarden vandaag de dag zijn atleten die zo optimaal mogelijk moeten presteren. Dit kan alleen als ze fit en gezond zijn. We willen energie, kracht en souplesse in een dressuurpaard, vermogen en afdruk bij een springpaard. In de eventing, draf- en rensport maar ook in de endurance speelt uithoudingsvermogen een grote rol. Welke discipline er ook beoefend wordt, je doet het samen met je paard. Zorg daarom samen met Phytonics  voor een “happy athlete”!

Bij NML krijgen we vaak de vraag of producten dopingvrij zijn. "Vroeger" adviseerde wij altijd om minimaal een week van te voren te stoppen met het product waar je niet zeker van bent. Sinds 2014 is de Phytonics serie getest op doping en op Immu boost na dopingvrij getest. In de productbrochure van Phytonics is een duidelijk overzicht hiervan te zien. Voor onze producten worden uitsluitend pure en kwalitatief zeer hoogwaardige grondstoffen gebruikt, “human grade” kwaliteit, geen vulstoffen, dus Phytonics is veilig én effectief. 

Een natuurlijke prestatie behaal je met:

Joint comp (500 & 1000 g)
Voor het behoud van soepele gewrichten. Dit poedersupplement bevat de ideale verhouding ingrediënten om paard en pony soepel te houden, met de juiste bouwstoffen voor de gewrichten, pezen, banden en hoeven. Met een hoog gehalte aan Chondroïtinesulfaat, Glucosaminesulfaat en Magnesiumcitraat. Zuinig in gebruik.

Magnesium citrate (500 g)
Dit poedersupplement, in de goed opneembare vorm “citraat”, is hét ontspanningsmineraal bij spanning en inspanning. Bij stress en spanning is de magnesiumbehoefte verhoogd. Magnesium zorgt voor de spieren, zowel bij gevoelige als bij vermoeide spieren en ondersteunt de glucosestofwisseling.

Muscle support (800 g)
Dit supplement wordt ingezet voor meer spierkracht en spiermassa. Het bevordert de spierstofwisseling. Ter ondersteuning bij jonge paarden die net in training staan maar ook bij herstel na (zware) training en na sportprestaties. Stimuleert de spiergroei/massa in combinatie met training. Helpt prestaties te verbeteren, ideaal als er veel van het paard gevraagd wordt.

Strezz (50 ml)
Druppels die bijdragen aan ontspanning en rust. Inzetbaar op kritieke momenten, zowel emotioneel als fysiek. Bij onrust, nervositeit en angst. Kan gebruikt worden ter ondersteuning in de training/wedstrijd.  Is ook zeer geschikt bij –fysiek- herstel. Natuurlijke rustgever en maakt niet suf!

Uitwendige middelen:

Backspray  (250 ml)
Een soepele rug door gebruik van deze spray. Zowel voor de spieren als de wervels van de nek en rug. Inzetbaar bij stijve of vastzittende spieren na bijvoorbeeld (zware) training. Voor herstel na fysieke inspanning en bij vermoeide spieren.

Omni milk (250 ml)
Uitwendig smeermiddel voor gewrichten, pezen en spieren. Te gebruiken bij vermoeide, stramme/stijve en gevoelige spieren. Ook voor de pezen en gewrichten. Ondersteunend bij training of bij herstel na (sport)blessures.

 

Wees vooral bewust en lees etiketten goed door van een product dat je aan je paard voert! Helaas zijn er nog steeds veel producten in omloop waarbij er veel vulstoffen en met name suikers worden gebruikt. En dan zijn er ook nog verschillende benamingen voor suiker, dus let op!

Phytonics bevat gegarandeerd geen onnodige vulstoffen en geen toegevoegde suikers!