De gevolgen van een hond met overgewicht

In gesprek met NML Health vertelt de eigenaresse van Bouvier Tess over haar ervaring met Gluco balance voor de hond.

Zwaarlijvige Bouvier Tess

"Tess, mijn Bouvier van 8 jaar oud, liet sinds augustus regelmatig haar plas lopen. Na 3 osteopathische behandelingen gebeurde dit nog maar heel af en toe. Daarnaast was ze al een tijdje sloom en heeft overgewicht. Door een meting met de biotensor bij Gedrag & (voeding) adviescentrum DIO in Drunen werd duidelijk dat ze een beginnende insuline intolerantie aan het ontwikkelen was. Phytonics Gluco balance paste het beste bij dit beeld. Dus Tess kreeg een schepje Gluco balance over haar voer."

Blije hond en dus een blije baas

"Nu na twee maanden heeft ze de behandelingen van de osteopaat niet meer nodig en zijn er geen plasongelukjes meer geweest. Ze is weer levendig en begint nu zichtbaar gewicht te verliezen. Kortom een blije hond en daarom ook een blije baas!"

De relatie overgewicht en urineverlies

Urineverlies is een veelvoorkomend probleem bij de oudere hond -met name bij gecastreerde teven- en niet iets waar je direct de relatie legt met overgewicht. Toch is dit wel een logische verband. Overgewicht kan de prikkeloverdracht van en naar de urinewegen verstoren. De combinatie van osteopathie met Gluco balance zorgde dat Tess weer controle had over haar plas.

 

Bron: www.nmlhealth.com