Den Hoek

Den Hoek

Den Hoek is een holistische praktijk waar Westerse en Oosterse (dier)geneeskunde samen komen en het welzijn van uw dier voorop staat. Holisme komt van de term “holos” hetgeen betekent dat het geheel meer is dan de som der delen. Door problemen van verschillende kanten te benaderen en te behandelen bereikt men een beter en langduriger resultaat.

Een team van dierenartsen en assistenten staan voor u en uw huisdier klaar (zowel paarden als gezelschapsdieren). Alle dierenartsen hebben aanvullende opleidingen gedaan, waaronder acupunctuur, osteopathie, chiropractie en fytotherapie.

Op de praktijk zijn prettige behandelruimtes, uit ervaring blijkt dat de dieren hier op hun gemak zijn. Er is beschikking over een monsterbaan, harde/zachte volte en een rijbak om onderzoek te doen bij kreupelheden en rijtechnische problemen.

Er wordt een totaalpakket aangeboden. U kunt er terecht voor vele klachten zoals kreupelheden, rugproblemen, maag-darmklachten, allergieën, luchtwegproblemen, huid/vachtproblemen, gedragsproblemen, metabool syndroom, abnormale hormonale cyclus etc.

Maar er wordt ook veel aandacht besteedt aan de preventieve gezondheidszorg. Dat wil zeggen dat ook voeding, gebit, zadel, huisvesting en andere omgevingsfactoren van het dier bekeken worden. Daarnaast worden er diagnostische onderzoeken verricht, zoals bloedonderzoek en faecesonderzoek op parasieten en zand.

Bezoek de website van Praktijk Den Hoek