De hoge pijngrens van kater Bill

In deze blog vertelt NML Health medewerkster Marije over haar kater Bill. Bill is lief, maar geen echte knuffelkont. Daarnaast heeft Bill een hele hoge pijngrens, wat het soms moeilijk maakt om te constateren of hij ongemakken heeft.

"Zoals een schoonmaker thuis niet zo schoon is, een verpleger lang niet zo goed voor zich zelf zorgt als voor zijn patiënt en een kok thuis niet zoveel tijd steekt in het koken, gebruik ik lang niet de producten voor mijn kat die hij wel goed zou kunnen gebruiken! Nu ligt dat niet aan mij, als NML medewerker, maar aan mijn lastige kater Bill.
Zo heeft hij laatst bewezen dat zijn pijngrens sky high ligt.

Ruim een maand geleden zag ik hem hinkend voorbij komen met één opgetrokken voorpoot. Wanneer hij rustig lag of bij zijn voerbakje zat probeerde ik te kijken wat er loos was, maar uiteraard zonder resultaat. Begrijp me niet verkeerd, Bill, mijn gecastreerde kater van 11 jaar is lief, maar geen knuffelkont én ook niet erg happig op vreemden."

Zoeken naar de oorzaak

"Ik heb het even aangekeken... Sinds kort gaat hij weer naar buiten en daar zou best iets gebeurd kunnen zijn. Vanwege onze verhuizing is hij een tijd binnen geweest. Bill is niet sociaal en erg onhandig dus ik sloot niet uit dat er een vechtpartijtje of een verkeerde sprong was gemaakt."

Bloedspoortjes

"De volgende ochtend vond ik bloedspoortjes op de vloer. "Ok, tijd om in actie te komen."  Dan maar even met geweld, dacht ik bij mezelf. Toen ik hem vast had, kon ik het probleem gelukkig goed zien: een ingegroeide teennagel, en al ver ook! Wat een bikkels zijn die katten toch, want dit heeft al langer zeer moeten doen dan die twee dagen dat ik hem hinkend voorbij zag komen, zo snel groeit een nageltje niet.

Toen ik het probleem eenmaal gesignaleerd had, zag ik hem achteruit gaan. Hij was er ziek van!
Ik heb twee keer geprobeerd er naar te kijken en het nageltje eruit te knippen, maar voor ik het wist was hij weer uit mijn handen gefloept... Met het schaartje dichtbij komen lukte al niet, laat staan knippen.

Hup naar zolder, reiswiegje gepakt, en Bill er in... Dat verliep dan weer verbazingwekkend soepel. Voor mij direct de bevestiging dat hij niet in orde is.
Eenmaal bij de dierenarts was er uiteraard totale paniek, want meneer wist heel goed wat hem te wachten stond. Meestal bereid ik hem voor op het bezoek aan de dierenarts door Phytonics Strezz druppels te geven, waardoor hij rustiger is en veel beter benaderbaar. In overleg is onder een roesje zijn nageltje geknipt en heeft hij een "grote beurt" gehad. Dan maar gelijk alles in één keer dacht ik. 's Middags kon ik hem weer ophalen en de volgende ochtend was Bill meteen weer het mannetje. Het kussentje heb ik nog drie dagen nabehandeld met Vetramil clean en toen was het dicht."

Te zwaar

"Verder kerngezond was de mededeling... Maar wel overgewicht. Bill heeft namelijk een lopend buffet en beweegt niet voldoende.

Aangezien hij een dagje ouder wordt en nu veel naar buiten gaat, dacht ik, we pakken ook gelijk dit probleem aan met Phytonics Gluco balance!
Hij is gek op natvoer, wat hij overigens alleen krijgt als traktatie. Ik heb hem, sinds het bezoek aan de dierenarts, elke dag Gluco balance gegeven in een beetje natvoer. Gluco balance ruikt namelijk heel kruidig. Paarden vinden dat heerlijk in een slobbertje, katten zijn er niet zo happig op. De poeder vermengd in een beetje natvoer werkt prima."

Tip:
Meng de dosis eerst door een klein hapje voer, laat dit opeten, en geef vervolgens de hele maaltijd (indien nodig). Zo ben je er zeker van dat de volledige dagdosering binnen is.

 

"Terug naar Bill... Nu een maand later zie ik echt verandering! Door de combinatie van Gluco balance, meer beweging door uitdaging en het schrappen van het lopende buffet, heeft hij een gezond gewicht bereikt. Hij is slanker en zijn vacht is veel mooier! Snel maar even op de weegschaal om te kijken wat er af is in kilo's!"

 

©eerder gepubliceerd bij www.nmlhealth.com