De maagklachten van Djinta - review Gastri comp

Phytonics Gastri comp is hét middel voor de maag. Gastri comp beschermt de maagwand en ondersteunt het behoud van een normale zuurgraad in de maag. De Gastri comp is niet alleen verkrijgbaar voor paarden en pony’s, maar ook voor de hond en kat. Bijvoorbeeld in te zetten bij gras eten en bij stress.
Of, in het geval van Djinta, om de maag te ondersteunen bij reguliere medicatie.

 

Het baasje van Djinta deelt graag haar ervaring met ons.

Jannie: “Ik gebruik Phytonics Gastri comp nu ongeveer 3 jaar voor mijn hond Djinta. Djinta is een kruising zwarte Duitse herder/Labrador retriever van nu 7,5 jaar oud. Zij is altijd een zeer actieve hond geweest en daarnaast ook erg intelligent en doen we dus veel hersenwerkjes. Helaas kreeg ze op zeer jonge leeftijd een elleboogbreuk door elleboogdysplasie en bleek na de operatie en herstel dat ze ook ernstig heupdysplasie beiderzijds heeft en spondylose in haar rug.

Djinta is gek op eten en dat doet ze ook erg graag. Zij krijgt op dit moment brok voeding. Ik heb in het verleden meerdere soorten voer geprobeerd, van normale brok tot geperste brok tot brok met speciale bestanddelen voor honden met gewrichtsproblemen. Ook vers vlees hebben we geprobeerd. Op dit moment zit ze al een paar jaar op een simpele brok en daar doet ze het erg goed op. Het vers vlees gaf vaak reactie op haar maag/darmen en de brok speciaal voor gewrichtsproblemen werd ze wat te dik van, wat natuurlijk ook niet de bedoeling was, zeker in combinatie met haar bewegingsklachten. Dus in overleg met de dierenarts over op de huidige brok en aparte voedingssupplementen.
 

Maagklachten door de reguliere medicatie

Voor haar fysieke problemen moest ze uiteindelijk toch aan de pijnstilling. De pijn werd teveel en ze was duidelijk niet meer comfortabel. We hebben het eerst geprobeerd op te lossen op een natuurlijke manier, maar dit was uiteindelijk helaas niet meer voldoende. In overleg met de dierenarts ging ze daarom over op de reguliere medicatie, Novocam. Helaas heeft dit als bijwerking maagklachten en aangezien Djinta al erg gevoelig is op haar maag/darmgestel kreeg ze hier last van.
Dit uitte zich bij Dinta in overgeven, met name in de vroege ochtend op een nuchtere maag en obsessief gras eten. Voor de pijn was de Novacam bij Djinta erg geschikt in combinatie met Gabapentine, dus wilde we hier niet mee rommelen. Met deze combi is haar pijn meer dan goed onder controle. Daarnaast gaf andere medicatie nóg veel ergere bijwerkingen.

Op advies van de dierenarts ondersteunen met Gastri comp

Maar pijn in haar buik is natuurlijk ook niet fijn, dus moesten we hier wel een oplossing voor vinden. Gelukkig is mijn dierenarts ook erg van eerst op natuurlijke basis proberen voordat je de reguliere medicatie gaat nemen. Zij adviseerde ons de Gastri comp van Phytonics.
Toen ik hiermee begon merkte ik al snel verbetering! Het obsessieve gras eten verdween binnen een week en het overgeven is gereduceerd tot bijna niet meer. Ik gebruikte eerst 2x 1 schepje per dag en op het moment is dat 1x 1 schepje in de ochtend en in de avond 1x 2 schepjes. Daarnaast verdelen we haar voer over 3 maaltijden per dag zodat ze bijna niet nuchter hoeft te zijn. Dit gaat tot nu toe erg goed.
Er wordt een stopweek geadviseerd, maar dit lukt bij Djinta niet omdat ze dan eigenlijk direct weer last van haar maag krijgt. Ik heb dit wel meerder malen geprobeerd, maar steeds hetzelfde resultaat. En nu gaat het goed!
Ik ben erg blij dat dit bestaat, zodat ik mijn hond -die al veel chemische dingen binnen krijgt- minder chemische dingen hoef te geven maar zoveel mogelijk op natuurlijke manier kan ondersteunen.
Ik kan alleen maar tegen een ander zeggen: probeer het zeker en kijk wat het beste werkt voor je eigen hond.”