Even voorstellen: Marco Boavista

Wij zijn ontzettend blij met een nieuw teamlid binnen Phytonics: heel graag verwelkomen wij sponsorruiter Marco Boavista!

Natuurlijk stelt Marco zichzelf even voor:

“Hallo allemaal, ik ben Marco Boavista.
Ik ben Portugees en ben geboren in het prachtige Golegã. Sinds 2018 woon ik in Nederland.

Ik ben dressuurruiter (Lichte Tour) en International Working Equitation (Master Class), momenteel werkzaam voor mijn eigen bedrijf Boavista Equine en bij stal De Bonte Drie.”

Een indrukwekkende staat van dienst.

Al op jonge leeftijd begon hij met rijden. Eerst paarden van vrienden en later op de manege in Golegã.
In 2006 gaf de directeur van de manege Vitor Vergamota aan Marco de opdracht om een jonge merrie “Vitória” van zijn fokkerij te rijden en les te geven, die uitdaging werd aangenomen en in 2007 hield dit koppel stand om deel te nemen aan wedstrijden voor junioren (kida of Working Equitation), in In 2008 maakten ze hun debuut in de officiële Competitie in Working Equitation tijdens de
Portugese Cup en behaalden een goede 5⁰ plaats.

In 2009 start Marco zijn professionele studie aan de Rural Development Professional School of Abrantes in Equine Management. Dat zelfde jaar werd ook gedebuteerd in het Nationaal Kampioenschap waar Marco de gouden medaille won in het Nationaal Kampioenschap en de Portugese Cup.

De volgende jaren had Marco verschillende paarden die deelnamen aan dressuur, eventing, mennen en working equitation tijdens het partnerschap tussen Marco en Vitor Vergamota dat meer dan 8 jaar duurde.

2015 Marco begint te werken met zijn trainer Paulo Santos, maar toen Marco in 2017 naar België kwam om een clinic te geven, kreeg hij het aanbod om samen te werken met Benoit David, Lusitano-fokker.

2018 was het jaar dat Marco naar Nederland verhuisde om samen te werken met zijn vriendin Hester Bischot. Na 2 jaar samen te hebben gewerkt, besluit Marco voor zichzelf te starten.

Kwaliteit

Marco: “Ik gebruik Phytonics graag omdat de kwaliteit erg goed is en dat vind ik ontzettend belangrijk. Daarnaast voel ik echt verschil in mijn paarden na het gebruiken van de Phytonics producten. Zo gebruik ik voor mijn jonge paarden regelmatig Phytonics Muscle support. Ik vind dit zo’n fijn product om de jonkies te ondersteunen in hun ontwikkeling.

Het is met veel plezier dat ik deel uitmaak van dit team en ik ben er zeker van dat ik met de Phytonics producten die mijn paarden ondersteunen, zeer goede resultaten zal blijven behalen!”