Het favoriete Phytonics product van... dierenarts Maaike van Schie

Een van mijn favoriete middelen van Phytonics is… Micro comp! Ik zet deze dan ook vaak in om mijn behandelingen te ondersteunen.

Als eerste vind ik dit een fantastisch middel bij darmklachten.
Ik zie vaak darmproblemen bij paarden waaronder hardnekkige darmparasieten en alle problemen die daarbij komen kijken. Soms blijven er bijvoorbeeld, ondanks een goed ontwormbeleid, veel wormeitjes te vinden bij het mestonderzoek. De klachten die hier bij kunnen passen zijn vermageren, diarree en een slechte vacht.
Ook schimmels in de darmen zie ik ontzettend vaak. Zeker bij paarden die ernstig overgewicht hebben of insuline resistent zijn. Hier zijn de suikers de boosdoeners, schimmels gedijen namelijk erg goed op suiker. Darmschimmels gooien de vertering door de normale darmflora, en daarmee een goede opname van voedingsstoffen, in de war. Een gezonde darmflora is zeer belangrijk voor de vertering en het immuunsysteem en er zijn steeds meer bewijzen voor de relatie tussen onze darmflora en diverse ziektes zoals (auto-) immuun problemen en diverse andere ziektes zoals Diabetes.

Bij de overgang naar het stalseizoen en de daarmee gepaard gaande wisseling in ruwvoer zie je ook nog weleens een opgeblazen buik of wisselende mest. Mijn ervaring is dat deze dieren enorm opknappen van een kuur Micro comp.
Vaak hebben deze paarden ook problemen met bewegen, omdat hun gevoelige, opgeblazen buik als het ware ‘in de weg zit’. Ze missen dan looplust of worden soms zelfs onregelmatig in de achterhand.

Paarden met een slechte huid of vacht, schimmels in de huid of vaak terugkerende hoefzweren kunnen ook baat hebben bij Micro comp.

Zoals je ziet is de inzetbaarheid zeer divers!

Micro comp is lekker kruidig en de meeste paarden lusten het dan ook graag.  Eerlijk gezegd neem ik zelf ook regelmatig een kuurtje Micro comp om mijn darmen “up to date” te houden.
In sommige gevallen kan het kan verstandig zijn om Micro comp te combineren met Phytonics Liver comp of Detox comp, maar laat je bij twijfel altijd goed adviseren!

Wie is Maaike van Schie?

Ik ben holistisch dierenarts en veterinair chiropractor Maaike van Schie.
Na mijn studie paardenarts aan de Universiteit van Utrecht in 2006 heb ik eerst een aantal jaren gewerkt als eerstelijns, erkend paardenarts én kleine huisdierenarts. Hier zag ik de veelvoorkomende problemen bij paarden voorbij komen zoals kreupelheden, hoesten, huidklachten en maagdarmproblemen. In de spoeddiensten heb ik wonden gehecht, veel koliekers gezien, veulentjes ter wereld geholpen en zelfs paarden uit de sloot gehaald met behulp van de brandweer. Een prachtige, maar soms ook heftige tijd met heel veel nuttige ervaringen waar ik nog steeds wat aan heb.
Toch besloot ik mijn horizon te gaan verbreden. Ik kwam vaak problemen bij paarden tegen waarvan ik het gevoel had dat ik ze regulier onvoldoende kon helpen. Daarnaast had ik een eigen merrie met rugproblemen waar ik ook niet verder mee kwam.
Zo begon in 2009 dit nieuwe avontuur met de opleiding veterinair chiropractor. Al snel volgde meer en deed ik ook nog de opleiding veterinaire acupunctuur en leerde ik werken met de lecher-antenne en connectiesensor.
Ik heb een aantal jaar samengewerkt met Holistische praktijk Den Hoek waar mijn kennis nóg verder werd uitgebreid. Nu bundel ik mijn diagnostische mogelijkheden door naast mijn kennis van de reguliere geneeskunde en mijn handen, de lecher-antenne en de connectiesensor te gebruiken.
Het puzzelen bij paarden en net zo lang zoeken tot je een oplossing gevonden hebt, zelfs bij de meest “lastige gevallen” dat vind ik het mooiste wat er is.
Naast mijn behandelingen zet ik graag de producten van Phytonics in. Het zijn hoogwaardige kwaliteitssupplementen waar ik eigenlijk alleen maar goede resultaten mee zie. Ik vond het daarom ook lastig om 1 product te kiezen, want eigenlijk zijn ze gewoon allemaal mijn favoriet!