Het favoriete Phytonics product van... Dietske van Dierenwerkplaats

Therapeut Dietske Dijkman streeft ernaar dieren zo min mogelijk te belasten met reguliere medicijnen en brengt het dier terug in balans waardoor het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd. Echter is een goede samenwerking met een dierenarts voor haar een pré.

Haar favoriete Phytonics product? Phytonics Probiotics!

"Mijn naam is Dietske Dijkman en ik ben in 2013 afgestudeerd als natuurgeneeskundige voor dieren bij de Silverlinde in Breda. Ik ben na mijn opleiding mijn eigen praktijk begonnen, Dierenwerkplaats.
Ik behandel met name paarden en honden. De therapieën die ik inzet bij dieren zijn wisselend en afhankelijk van de klacht. Naast de producten van Phytonics en Puur maak ik ook gebruik van aromatherapie, bachbloesemtherapie en homeopathie.
Op dit moment volg ik het derde jaar van de opleiding tot revalidatietrainer bij paarden van Karin Leibbrandt - 4DimensionDressage. Dit doe ik samen met mijn 7 jarige ruin, die ik ook volgens deze methode heb ingereden.
Tijdens de opleiding leer je alles over biomechanica, hoefbeenbalans, zadels en correcte training.
Dit vind ik een mooie aanvulling op de consulten die ik doe."

Vage gezondheidsklachten

De paarden die ik tegenkom hebben vaak vage gezondheidsklachten zoals hormonale problemen, chronische darmklachten, pollenallergie of zijn herstellende van acute ziektes zoals hoefbevangenheid of einschuss.
Ik ondersteun ze met alle kennis die ik heb. De eigenaar van de patiënt ontvangt na het bezoek een behandelplan. Hierin staan de adviezen, maar leg ik ook uit wat de supplementen doen die ik adviseer. Het doel is altijd om het lichaam in een optimale conditie te brengen waardoor het minder vatbaar is voor het terugkeren van klachten.

De meest voorkomende klachten bij honden die ik zie zijn ouderdomsproblemen, terugkerende Giardia besmettingen, voedselintoleranties en mentale problemen zoals verlatingsangst.
Regelmatig komt het voor dat ik klachten zie die ontstaan zijn doordat het dier langere tijd voeding heeft gehad die niet optimaal is, of bijvoorbeeld NSAID’s of Prednison heeft gehad om klachten te onderdrukken.
Ik zie dan maagproblemen, een doffe vacht, slechte ontlasting en een matige energie.

De Phytonics Probiotics is echt een favoriet supplement geworden die ik adviseer bij heel veel klachten bij zowel hond als paard.

Om een probleem aan te kunnen pakken bij de kern begin je bij goede voeding én een juiste darmflora.
Dan pas kunnen we verder kijken en gericht gaan behandelen. Heel veel angsten worden bijvoorbeeld versterkt door een disbalans in de darmen, maar ook ontstekingen die terugkeren kunnen een oorsprong hebben in een verstoorde darmflora.
Honden met een voedselintolerantie hebben vaak maar een minimale prikkel nodig om tot een heftige reactie te komen. Ik heb gemerkt dat zodra er met een goede probiotica wordt begonnen de klachten vele malen minder heftig zijn.
Het is zo fijn als een eigenaar mij trots verteld dat de hond voor het eerst in langere tijd  goede ontlasting heeft gehad of dat de ontstekingen van de huid zijn afgenomen. Daar doe ik het voor!"