Het favoriete Phytonics product van... Karlijn van PaardEerlijk

"Hoe kan het ook anders dan dat onze favoriet, Gluco Balance is!"

"In ons vakgebied komen we overwegend paarden en pony’s met overgewicht of stofwisselingsproblemen tegen en deze groep paarden is vaak enorm gebaat bij dit mooie kruidensupplement. Helaas biedt in veel gevallen de huidige huisvesting van paarden weinig overeenkomstige aspecten met de omstandigheden die het paard oorspronkelijk in de vrije natuur zou hebben gehad. En dat niet zonder effect op het wezen paard. Een heel groot deel heeft last van overgewicht door te rijk, te veel en te eentonig voedsel, dit in combinatie met beperkte beweging en de onmogelijkheid om de seizoenen te kunnen volgen. Het is erg moeilijk om hier echt een verschil in te maken doordat je veelal afhankelijk bent van de staleigenaar, boer of andere factoren. Door periodiek een kruidensupplement als Gluco Balance in te zetten kan je het dier al enorm helpen in de tussentijd dat je de habitat en het voedingspatroon van je dier probeert te optimaliseren."

PaardEerlijk

"Ik ben Karlijn van PaardEerlijk en help zowel eigenaar als paarden met een gepaste, prettige en verantwoorde manier van inname beperking voor het paard door middel van bijvoorbeeld een graasmasker.
De nieuwste ontwikkelingen laten echt prettige en zachte modellen zien waarbij de drempel om een masker in te zetten enorm wordt verlaagd. Dit in combinatie met de juiste ondersteuning van de stofwisseling, kan een enorm positieve bijdrage leveren aan de gezondheid en welzijn van het paard.
In de afgelopen jaren heb ik vele paarden om en heen zien opknappen waaronder mijn eigen merrie, Lady. Ondanks het graasmasker, het aangepaste dieet en meer beweging bleven we op een gegeven moment ‘hangen’. Toen ben ik Gluco Balance gaan inzetten en in de weken erna zag ik haar veranderen. Ze was niet echt dik, maar had wel van die specifieke vetophopingen en die zag ik gaandeweg verminderen. In de periode die volgde vond ik andere huisvesting voor haar waar ze uiteindelijk weer zonder graasmasker, zonder aan te komen, op zijn tijd met Gluco Balance, 24/7 op de weide kon. Wat een verademing."

Totaal aanpak

"De zoektocht naar een echt prettig graasmasker vanwege de vele bijkomende randproblemen, de bewustwording van haar voeding en de periode van hoefbevangenheid die we in deze periode hebben meegemaakt zijn de drive geweest voor ons bedrijf. Als je om je heen kijkt zie je hoe groot het probleem eigenlijk is en hoeveel paarden in stilte afstormen op stofwisselingsproblemen. Daarnaast vond ik dat er op graasmaskergebied nog heel veel te winnen viel, alleen al in de informatievoorziening en de impact op de voeding en huisvesting.
Gezien onze ervaringen is Gluco Balance door ons een veel geadviseerd onderdeel van de totaal aanpak bij paarden die moeten afvallen, tijdens het voorjaar, bij paarden die herstellende zijn of ondersteuning nodig hebben bij de suikerstofwisseling en bij paarden die een graasbeperking nodig hebben. Als je, je paard gezond wilt houden is het een must om te kritisch te kijken naar het totaalplaatje. Samen met alle aanpassingen en een goed gekozen supplement kun je het verschil maken en het tij keren!"