Het favoriete Phytonics product van... Kelly van Phytonics

In deze nieuwe serie “Het favoriete Phytonics product van…” zal ik zelf de aftrap geven.
Ik ben Kelly en werk sinds 2014 voor Phytonics. Daarnaast ben ik sinds 2010 werkzaam bij Den Hoek, de praktijk van Eric Laarakker (medeoprichter van Phytonics).
Ik kan inmiddels wel zeggen dat ik de producten van binnen en buiten ken. Het overgrote deel heb ik zelf dan ook natuurlijk al eens geprobeerd of ingezet bij mijn dieren.

En nu moet ik kiezen welk product mijn ultieme favoriet is… Dat is lastig hoor!

In een eerdere blog vertelde Jill Smit al dat haar favoriete product de Strezz is. Dit is zeker ook een van mijn favoriete producten. Al zoveel bange en gestreste dieren hiervan zien opknappen! Onweer, vuurwerk, vervoersproblemen, maar ook na een blessure of operatie. Mensen vergeten namelijk vaak dat stress niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk kan zijn!
Ik zal eerlijk bekennen dat ik de Strezz ook regelmatig zelf gebruik. Voor een wedstrijd, belangrijke presentatie of als ik een blessure heb.
Super fijn product dus, maar niet mijn ultieme favoriet.

Natuurlijk ben ik ook onwijs trots op de Gluco balance. Onlangs nog categoriewinnaar geworden in de “Product van het jaar” verkiezing.
Duizenden paarden en pony’s die dankzij de Gluco balance weer een gezond gewicht hebben, op de wei kunnen en soepel en fit zijn.
Elke keer als ik weer een reactie lees van een blije en enthousiaste eigenaar krijg ik even kippenvel. Zo bijzonder dat een product zoveel kan betekenen!
Gelukkig is dit een van de weinige producten die ik zelf nog niet heb hoeven proberen.
Dus wel hoog in de favorietenlijst, maar nog steeds niet mijn ultieme favoriet.

Welke dan?

De Gastri comp? Die mijn paard al meerdere keren enorm heeft geholpen. Mijn stresskipje heeft snel last van zijn maag en dankzij de Gastri comp is dit goed te voorkomen of snel verholpen.
Of toch de Clear intestine? Al veel hondjes gezien die hier bijna niet meer zonder kunnen. Gevoelige darmpjes die dankzij de Clear intestine een stuk meer kunnen hebben en daardoor veel stabieler blijven. Minder last van de buikjes en een veel betere ontlasting.
Scar cream? Mede dankzij de Scar cream is er bijna niets meer te zien van de operatie die ik moest ondergaan voor mijn schildklier.
Muscle support? Muscle support heeft niet alleen mijn jonge slungelige paard heel goed op weg geholpen en ondersteunt tijdens de beginnende trainingen, maar helpt nu ook mijn bejaarde teckeltje sterk te blijven.

Allemaal geweldige producten, maar mijn persoonlijke favoriet is toch echt de Omni milk!

Ik kan niet meer zonder en smeer het werkelijk overal op, behalve op open wonden of een geïrriteerde huid.
Mijn nek en rug zijn aandachtspunten. Weer een keer ’s nachts niet helemaal lekker gelegen? Omni milk erop!
Iets te fanatiek getraind? Omni milk!
Weer eens lomp ergens tegen aan gelopen? Omni milk!
En zo kan ik eindeloos doorgaan. Natuurlijk gebruik ik het ook bij mijn dieren. Iets te wild gespeeld of zich verstapt? Omni milk!
Lekker even na een zware training de spieren ondersteunen? Omni milk!
Onze lieve bejaarde Teckeldame heeft het ook al regelmatig op haar wat stramme ruggetje gehad. Knapt ze zienderogen van op!
“Wanneer zet ik Omni milk in?” Mijn advies: altijd!

Foto: ©Richard Jansen