Hypo Balance - review van Lucia en haar Fjord Niels deel 2

Paard Niels baat bij Phytonics Hypo balance

Vorig jaar vertelde Lucia ons haar ervaring met de Hypo Balance bij haar paard Niels. Niels is een 26-jarige Fjord die destijds diverse klachten had.

Lees hier haar eerste blog.

Hoe het nu met  Niels gaat? Lucia vertelt:

Het is alweer bijna een jaar geleden (februari 2018) dat ik bij Niels gestopt ben met de Prascend. De reden voor het stoppen was dat hij enorm apathisch was geworden in de maanden ervoor. Hij bewoog amper meer, speelde niet, at slecht en kwam depressief over. Een paar dagen na het stoppen met de Prascend speelde Niels weer. Na een week begon ik met het middel Hypo balance van Phytonics. Hij is sindsdien weer vrolijk, speelt weer met zijn Shetlander vriendje en is behoorlijk stout, zoals het hoort! Zijn eetlust is prima.

Eerst werd Niels kaal, en toen maakte hij voor het eerst sinds jaren weer een prachtige zomervacht aan. In het vroege najaar kwamen er weer wat krullen in zijn vacht terug en begon ik toch ongerust te worden.

Augustus 2018 hebben wij de ACTH weer getest en de waarde was goed! Het grappige is dat de krullen ook weer verdwenen en Niels nu een prachtige dikke wintervacht heeft.

Ook al is het een oude man, hij wordt (hoop ik) dit jaar 26! Hij loopt nog steeds lekker door het bos, soms iets harder dan ik zou willen, maar dat is Niels.

Ik ben super blij dat ik de keuze gemaakt heb om de Hypo balance te gaan geven. Overigens heeft hij -nog steeds- geen koliek meer gehad en onze bekapper, Lindy Jonk-Janssen van Equiheart, zei bij de laatste bekapping dat Niels zijn voeten nog nooit zo mooi waren geweest. Naast de dunne zolen zijn nu ook schimmelinfecties in de hoeven verleden tijd. Wie had dat durven dromen?