Leren omgaan met angst - review Strezz

Hoi allemaal ik ben Suus. Ik ben een Boomer meisje van 10 jaar, maar dat zou niemand mij geven hoor want ik ben nog super fit en actief!
Ik vind het heerlijk om snuffelwandelingen te maken of lekker op een snackje te kauwen. Mijn vrouwtje zegt regelmatig dat ik eigenwijs kan zijn, maar ik weet gewoon heel goed wat ik wel en niet wil.

Angst voor harde knallen

Een van de dingen die ik echt super super stom vind zijn harde knallen. Zo krijg ik de bibbers van onweer, maar ook vuurwerk is echt niet aan mij besteed. Ik ben daar echt heel bang voor, ik ga hijgen en bibberen en wil me het liefst verstoppen.
Het is zelfs een paar jaar zo erg geweest dat ik niet meer mee wilde naar mijn lievelingspark, omdat ik daar een paar keer harde knallen had gehoord.

Strezz

Een paar jaar geleden kwam ik mijn nieuwe hondenvriendjes tegen en hun vrouwtje is Kelly en werkt bij Phytonics. Zij heeft toen Strezz geadviseerd aan mijn vrouwtje om te proberen voor mij.
Nou ik zeg je heel eerlijk, ik vind die druppels stom. Maar mijn vrouwtje is slim en verstopt ze in iets heel lekkers en voordat ik het dan doorheb heb ik ze al op.
Het eerste jaar dat ik deze druppeltjes kreeg was ik in huis al een stuk minder bang voor de losse knallen die je kunt horen voordat het echt zo’n enorme herrie wordt. Bij de enorme herrie zelf was ik echt nog wel bang hoor, maar toch iets minder heftig al.
Het volgende jaar is mijn vrouwtje weer op tijd begonnen en merkte al direct verbetering. Ik krijg het nu elk jaar en soms in de zomer ook als de weermensen onweer voorspellen.
Ik ben heus nog wel bang hoor, ik denk ook dat dit nooit helemaal over gaat. Maar ik ben echt al heel veel dapperder dan dat ik ooit was met harde knallen!
Kelly zegt dat dit komt omdat de Strezz mij niet suf maakt, maar wel ontspannen. Hierdoor leer ik dus dat het misschien wel helemaal niet zo eng is allemaal. Doordat mijn vrouwtje het consequent inzet op voor mij spannende momenten gaat het elk jaar steeds beter!

Extra tips

Oja Kelly heeft nog wat tips voor alle mensen met dieren die bang zijn zoals ik:
~ Start bij dieren met vuurwerkangst op tijd met ondersteunen. Je kunt dan al een beetje bekijken hoe je dier op een bepaald middel reageert, welke doseringen het beste werken en hierop inspelen. Als er al enorm veel stress is, is het moeilijker om hier doorheen te komen.
Sommige natuurlijke middelen kun je heel goed combineren en ondersteunen elkaar juist.
~ Zorg voor een veilige omgeving voor het dier.
Katten vinden het vaak fijn om zich te verstoppen dus kun je dit beter zo laten. Let erop dat ze niet kunnen ontsnappen en dat ze met Oud en Nieuw zelf veilig binnen zijn!  
Sommige paarden zijn rustiger op stal, anderen kun je beter in een wei of paddock laten. Als het kan kun je een radio aanzetten, zodat dit wat kan afleiden van de buitengeluiden.
~ Laat honden op een rustig moment van de dag uit of ga, indien mogelijk, naar een rustig stuk bos of hei. Kijk uit met je hond los te laten lopen, een hond die schrikt kan zo de benen nemen met alle gevolgen van dien.
~ Heb je een dier waarvan je niet weet hoe hij of zij gaat reageren met Oud en Nieuw? Ook dan kun je de Strezz preventief inzetten, voorkomen is immers beter dan genezen!