Sandra Vetter: 'All sept en All sept spray heb ik altijd in de buurt'

Door haar werk als dierenfysiotherapeut in haar eigen praktijk, bij holistische praktijk Den Hoek en als assistent-trainer op renbaan Duindigt ziet Sandra Vetter het meteen als een paard een weerstanddip heeft. Phytonics All Sept is dan haar eerste keuze. En is er iets met de huid aan de hand? Dan is ze blij met Phytonics All sept spray in haar EHBO-tas.

All sept

Sandra: "All Sept is één van de middelen van Phytonics die bij ons standaard op de renstal klaar staan om in te zetten. Gedurende het renseizoen komt er bijna altijd wel een virus langs dat sluimerend in een hoekje lijkt te wachten om de paarden te attaqueren op een moment dat de weerstand wat minder is. Soms komt het binnen met een nieuw paard en krijgen vaak de driejarigen er als eerste last van. En lijkt het de oudere paarden eerst over te slaan totdat die na een wedstrijd toch ineens neusuitvloeiing hebben of een kuchje geven. Het is een lastig fenomeen waar een heel seizoen negatief door kan worden beïnvloed.
Wel of geen klinische verschijnselen.

Bloeduitslagen geven meestal geen afwijkingen bij de iets oudere paarden, terwijl bij nader onderzoek er toch iets aan de hand blijkt te zijn. En bij sommigen zie je totaal geen klinische verschijnselen maar vallen de prestaties onverwacht tegen. De paarden die wel verschijnselen tonen zetten we direct op Phytonics All Sept (of Immu boost). Daarnaast leert de ervaring dat als we de paarden zonder verschijnselen er ook preventief op zetten. We zien dat de hele stal sneller van het virus is verlost dan wanneer we niets zouden geven, omdat de paarden die het later toch een keer zouden hebben kunnen krijgen werkelijk gezond blijven.

De kunst is om per individu te bepalen hoe lang de All Sept effectief wordt ingezet. De paarden met een sterk immuunsysteem hebben soms al aan een dag of 5 genoeg, waarbij natuurlijk ook de training even moet worden teruggeschroefd. Ze worden niet in het zweet gereden en extra uren buiten gezet bij goede weersomstandigheden. Alle paarden in de stal krijgen standaard gestoomd hooi om de luchtwegen zo min mogelijk te irriteren. Soms combineren we All Sept met Phytonics L-Lysine comp, Detox, Respi comp of Immu boost en geven we soms ook aanvullend de Multivitamine. Door te meten weet ik welke combinatie voor welk paard het beste is in te zetten."

All sept spray

"De Phytonics All Sept spray staat voor mij bovenaan als EHBO middel bij kleine hoefbetrappingen en andere huidbeschadigingen (bijvoorbeeld aan staart en manen). De ontsmettende en huidgenezende werking maakt de spray dagelijks goed inzetbaar en verbaas ik me nog steeds hoe het huidherstel versneld."

 

Deze blog werd eerder gepubliceerd op www.nmlhealth.com

Meer weten?

Meer weten over het gebruik van de All sept spray? Bekijk dit filmpje!

In de blog ‘Met dopingvrije Phytonics gezond de renbaan in’ deelt dierenfysiotherapeut en Equine Chiropractor Sandra Vetter haar visie op een eerlijke en effectieve begeleiding van paarden in de sport.