Waarom is de productinformatie zo beknopt?

Waarom is de informatie bij onze producten zo beknopt?

Regelmatig krijgen wij vragen waarom de omschrijvingen van onze producten en de informatie die wij daarbij delen zo beknopt is. Als producent van supplementen en fytotherapie is er natuurlijk een overvloed aan kennis te delen, maar tegelijkertijd moeten wij ons aan strenge wetgevingen houden.
Dit houdt in dat we zoveel mogelijk (achtergrond) informatie over aandoeningen, ziektes en blessures proberen te verstrekken en daarnaast natuurlijk zo goed mogelijk proberen uit te leggen wat een goede preventie of behandeling hiervan kan zijn.
Ook zullen we regelmatig ingrediënten uit onze producten toelichten en uitgebreid omschrijven.
We zijn graag 100% transparant over de bewezen werking van ingrediënten in onze producten, zonder beweringen te verkondigen die niet onderzocht zijn én ons hierbij wel te houden aan de voorgeschreven wetgeving.

Wat houdt dit precies in?

Een concreet voorbeeld:
We delen informatie over maagzweren bij paarden. We mogen hierin precies uitleggen wat een maagzweer is, hoe deze kan ontstaan etc.
Echter wij mogen niet zeggen “zet bij maagzweren product X in om de maag te ondersteunen”.
Wel mogen we bij product X zeggen “Voor de maag, ondersteunt een normale maagfunctie.” Hierbij mag er dus wel gezegd worden dat het voor de maag is, maar niet specifiek voor maagzweren.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en andere controlerende instanties zijn vooral gericht op wetenschappelijk bewijs.
Vaak is dit niet toepasbaar voor natuurproducten zoals kruiden en (delen van) planten, dit kan het af en toe erg lastig maken om een goede toepasbaarheid aan een product toe te kennen.

Persoonlijk advies

Gelukkig mogen we nog wel persoonlijk en passend advies op maat geven en dat doen we natuurlijk ook graag!
Zijn er vragen, twijfels of kunnen wij meedenken? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!