FAQ - Gluco balance 500 g

Hoe zit dat nou?

Regelmatig krijgen wij vragen over het gebruik van ons product Gluco balance.
De meest gestelde vragen hebben we even op een rijtje gezet:

Mijn paard/pony staat niet meer op het gras, kan ik nu stoppen met de Gluco balance?

Dit is helemaal afhankelijk van de aard van de klachten en de rest van management rondom het paard/pony. Sommige dieren kunnen inderdaad in de winter prima zonder, andere moeten echt op een lage onderhoudsdosering blijven staan.

Moet ik de Gluco balance nu voor altijd blijven geven?

Nee niet altijd. Paarden/pony's met overgewicht die alleen moeten afvallen kunnen vaak zonder als ze eenmaal op het gewenste gewicht zijn gekomen.
Echter paarden/pony's met een verstoorde suikerstofwisseling blijven gevoelig, bij dit soort dieren is het wel aan te raden om (zeker in "gevaarlijke periodes" van het jaar waarin het suikergehalte in gras hoog is) wél Gluco balance te blijven geven.

Kan de Gluco balance samen met andere producten gegeven worden?

Ja hoor! Alle Phytonics middelen kunnen sowieso met elkaar gecombineerd worden.
De poeders kunnen door het voer, het geeft niet als deze mengen. De druppels bij voorkeur apart van het voer geven en niet onderling mengen (de eerste door laten slikken voordat de volgende gegeven wordt).

Moet ik een stopweek inlassen en zo ja met welke dosering begin ik na een stopweek?

Nee, een stopweek bij de Gluco balance is niet noodzakelijk. Er zijn periodes van het jaar waarin het simpelweg niet mogelijk is. Wel adviseren we om te proberen in de winter een periode te stoppen (dit kan in de vorm van een stopweek, dit kan ook langere tijd zijn) of af te bouwen naar een zo'n laag mogelijke dosering. Zo kun je in de het voorjaar, wanneer er weer een gevaarlijke periode aanbreekt met veel suikers in het gras, weer starten of omhoog met de dosering.
Las je wel een stopweek in, dan kun je na de stopweek weer starten met de dosering die je gaf voor de stopweek. Merk je dat er tijdens de stopweek klachten ontstaan of klachten erger worden? Start dan direct weer, indien nodig met een hogere dosering.

Kan ik naast de Gluco balance ook nog extra magnesium geven?

Magnesium is een erg belangrijk mineraal, zeker voor paarden en pony’s met een verstoorde suikerstofwisseling.
Magnesium speelt een belangrijke rol in het stabiliseren van de insulinereceptoren, het reguleren van ontstekingsprocessen in het onderhuidse vet en het stabiliseren van de celwand. Gluco balance bevat magnesium, maar in de voeding is vaak te weinig magnesium aanwezig. Bij een stressgevoelig paard wordt de voorraad nóg sneller opgebruikt. In deze gevallen kan er dus naast Gluco balance nog extra magnesium gegeven worden. Kies dan wel voor een kwalitatief goede en zuivere magnesium, bij voorkeur een citrate. 

Mijn paard/pony lust de Gluco balance niet, wat nu?

De Gluco balance is vrij kruidig, en bevat absoluut geen smaak,- of vulstoffen. Sommige dieren moeten daarom even aan de smaak wennen. Start dan met een hele lage dosering (een klein mespuntje) en bouw dit langzaam aan op naar de uiteindelijke dosering. 

Mijn paard/pony krijgt alleen ruwvoer, hoe moet ik de Gluco balance nu toedienen?

Sommige mensen kiezen ervoor om toch een heel klein beetje voer te gebruiken. Zorg dan voor een verantwoord voer, zónder melasse en geef zo weinig mogelijk. Er zijn zelfs paarden en pony’s die de Gluco balance gemengd met een klein beetje lijnzaadolie zo uit de bak likken.
De Gluco balance kan ook verdund met wat water via een plastic spuit in de mond gespoten worden.

Het belangrijkste advies wat op veel vragen van toepassing is: kijk goed naar je paard/pony! 

Het klinische beeld is ontzettend belangrijk. Wordt de manenkam hard(er)? Zijn er vetophopingen rondom schouder, staartaanzet en bij manenkam? Loopt je paard/pony gevoelig? Wordt je paard/pony "dik van de lucht"? Schuren aan staart en manen?

Dit zijn allemaal tekenen dat het niet goed gaat met de suikerstofwisseling en dat je in moet grijpen! Naast Gluco balance is de rest van het management ook ontzettend belangrijk dus vergeet dit zeker niet!

Toch nog vragen? Stel ze gerust!