De hondenovergang

We hopen dit jaar de 16e verjaardag van onze Teckelvriendin Sanne te vieren. Al eerder schreef ik een blog over wat ouderdomskwaaltjes waar ze nu tegenaan loopt. We mogen niet klagen hoor, want ze is voor haar leeftijd nog ontzettend fit en vrolijk. Toch merk je dat ze hier en daar extra ondersteuning kan gebruiken.

De hormonen van Sanne 

Sanne is nooit gesteriliseerd en werd over het algemeen keurig met enige regelmaat loops. Wel had ze na haar loopsheid vaak last van schijnzwangerschap. Speeltjes, kleding en kleedjes alles werd verzameld en meegesleept naar haar “nest”. Verder was ze onrustig en liep veel te piepen. Toen ze op een gegeven moment zelfs wat melk ging produceren hebben we direct ingegrepen. Gelukkig hebben onze collega’s van PUUR een heel mooi middel in het assortiment waar wij haar goed mee konden ondersteunen. Hiermee werd het allemaal weer een stuk aangenamer voor ons allemaal!

Hormoonhuishouding van slag

Naar mate Sanne ouder werd merkten we dat ze wat onregelmatiger loops werd. Haar vacht werd wat dunner en haar hondenvrienden (die zelf gecastreerd zijn) waren duidelijk overmatig geïnteresseerd in haar. Om te kijken of we Sanne ook hierin nog konden ondersteunen hebben we haar laten doormeten door een dierenarts bij Den Hoek. In dit consult kwam duidelijk naar voren dat de hormoonhuishouding van Sanne behoorlijk van slag was. Om dit te normaliseren en in balans te brengen zijn we Phytonics HormOne gaan inzetten. Al snel was verschil te merken! Sanne werd weer stabieler. Haar vacht werd beter en voller. Ook aan onze (gecastreerde) reutjes merkten we dat ze een stuk minder interessant rook, in dit geval een goed teken!

De ideale combinatie voor Sanne

Ze staat nu op een hele lage dosering HormOne en in de periode na een loopsheid combineren we de HormOne met de druppels van PUUR. Dit is voor Sanne op dit moment de ideale combinatie. Zo kunnen we haar een beetje door de “hondenovergang” heen helpen!