Blog van Kelly

De ziekte van Lyme bij paarden en honden

De ziekte van Lyme als gevolg van een tekenbeet heeft in de laatste jaren helaas grote bekendheid gekregen. Niet alleen bij mensen, maar ook bij paarden, honden en in mindere mate bij katten is het een steeds bekender verschijnsel. De ziekte van Lyme is één van de ziekten die overgedragen wordt door een teek. De ziekte verschijnselen zijn vaak vaag en kunnen sterk variëren, de ziekte van Lyme staat daarom ook wel bekend als Kameleon onder de ziekten. Het opsporen van Lyme is daarom vaak erg lastig. In bepaalde regio’s van Nederland, met name de bosrijke gebieden, komen tegenwoordig veel besmette teken voor.

Een ongeluk zit in een klein hoekje...

Op donderdagochtend 16 september kwam het telefoontje waar elke paardeneigenaar bang voor is: “je moet zo snel mogelijk naar stal komen, er is iets met je paard.”

Door mijn werk bij praktijk Den Hoek en Phytonics heb ik al veel gezien en gehoord, maar toch was ik nu verrast hoe snel aan de ene kant iets kan escaleren en aan de andere kant ook weer kan herstellen.

Het favoriete Phytonics product van... Jennefer van Massage Equus

Jennefer Luijt van Massage Equus is meteen heel duidelijk:

“Mijn favoriete Phytonics product? Dat is de L-Lysine!”

Jennefer is haar hele leven al actief met paarden en toen zij lang geleden besloot het (grafische) roer om te gooien begon zij met een opleiding Sportmassage voor Paarden. Dit groeide uit tot meer en meer.

Het favoriete Phytonics product van... Ilze van Praktijk Natuurlijk

“Moet ik echt één product kiezen of mag ik een top 3 maken?
Mijn favorieten zijn zonder twijfel de Clear intestine, Gastri comp en de Back spray!”
Aan het woord is Ilze van Merrebach van Praktijk Natuurlijk. Ilze is gediplomeerd Veterinair Natuurgeneeskundig Therapeut, Equine Cranio Touch© & Cranio-Sacraal-therapeut voor paarden.

De hondenovergang

We hopen dit jaar de 16e verjaardag van onze Teckelvriendin Sanne te vieren. Al eerder schreef ik een blog over wat ouderdomskwaaltjes waar ze nu tegenaan loopt. We mogen niet klagen hoor, want ze is voor haar leeftijd nog ontzettend fit en vrolijk. Toch merk je dat ze hier en daar extra ondersteuning kan gebruiken.

Het favoriete Phytonics product van... Joëlle van dressuurproeven.nl

“Mijn favoriete product is zonder twijfel de Magnesium citrate!
Magnesium is een belangrijk mineraal voor paarden. Phytonics Magnesium citrate is zuiver en van goede kwaliteit. Het geeft een goede bijdrage aan de rust en ontspanning van mijn paard.
Hij houdt soepele spieren en de rust en ontspanning in zijn lijf, voor mij ontzettend belangrijk.”

Het favoriete Phytonics product van... Dietske van Dierenwerkplaats

Therapeut Dietske Dijkman streeft ernaar dieren zo min mogelijk te belasten met reguliere medicijnen en brengt het dier terug in balans waardoor het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd. Echter is een goede samenwerking met een dierenarts voor haar een pré.

Haar favoriete Phytonics product? Phytonics Probiotics!

De maagklachten van Djinta - review Gastri comp

Phytonics Gastri comp is hét middel voor de maag. Gastri comp beschermt de maagwand en ondersteunt het behoud van een normale zuurgraad in de maag. De Gastri comp is niet alleen verkrijgbaar voor paarden en pony’s, maar ook voor de hond en kat. Bijvoorbeeld in te zetten bij gras eten en bij stress.
Of, in het geval van Djinta, om de maag te ondersteunen bij reguliere medicatie.

 

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van Kelly