Blog van Kelly

Een terugblik op de opening van Paard & Vitaliteit

Al enige jaren is Jill Smit hét gezicht achter Paard & Voeding.
Met een mooie winkel in Wormer adviseert zij menig paardeneigenaar op het gebied van voeding en supplementen. Zo ook de merken Phytonics en PUUR.
Wij zijn altijd erg blij met gepassioneerde professionals die graag met onze producten werken, die meedenken met de klant en een passend advies op maat geven.

Leren omgaan met angst - review Strezz

Hoi allemaal ik ben Suus. Ik ben een Boomer meisje van 10 jaar, maar dat zou niemand mij geven hoor want ik ben nog super fit en actief!
Ik vind het heerlijk om snuffelwandelingen te maken of lekker op een snackje te kauwen. Mijn vrouwtje zegt regelmatig dat ik eigenwijs kan zijn, maar ik weet gewoon heel goed wat ik wel en niet wil.
Angst voor harde knallen

Een van de dingen die ik echt super super stom vind zijn harde knallen. Zo krijg ik de bibbers van onweer, maar ook vuurwerk is echt niet aan mij besteed. Ik ben daar echt heel bang voor, ik ga hijgen en bibberen en wil me het liefst verstoppen.
Het is zelfs een paar jaar zo erg geweest dat ik niet meer mee wilde naar mijn lievelingspark, omdat ik daar een paar keer harde knallen had gehoord.

Het favoriete Phytonics product van... Eva Roemaat

“Een paard met een oude peesblessure en een paard dat van lucht dik wordt... Dit was voor mij de start in de zoektocht naar de juiste ondersteuningen.
Zo kwamen de producten van Phytonics op mijn pad. Mijn favoriete producten zijn de Joint comp en de Gluco balance!”

Aan het woord is Eva Roemaat. Eva geeft veel lessen en clinics in vrijheidsdressuur en heeft hier zelfs samen met Jesse Drent een boek over geschreven ‘Handboek Vrijheidsdressuur’.

 

De ziekte van Lyme bij paarden en honden

De ziekte van Lyme als gevolg van een tekenbeet heeft in de laatste jaren helaas grote bekendheid gekregen. Niet alleen bij mensen, maar ook bij paarden, honden en in mindere mate bij katten is het een steeds bekender verschijnsel. De ziekte van Lyme is één van de ziekten die overgedragen wordt door een teek. De ziekte verschijnselen zijn vaak vaag en kunnen sterk variëren, de ziekte van Lyme staat daarom ook wel bekend als Kameleon onder de ziekten. Het opsporen van Lyme is daarom vaak erg lastig. In bepaalde regio’s van Nederland, met name de bosrijke gebieden, komen tegenwoordig veel besmette teken voor.

Een ongeluk zit in een klein hoekje...

Op donderdagochtend 16 september kwam het telefoontje waar elke paardeneigenaar bang voor is: “je moet zo snel mogelijk naar stal komen, er is iets met je paard.”

Door mijn werk bij praktijk Den Hoek en Phytonics heb ik al veel gezien en gehoord, maar toch was ik nu verrast hoe snel aan de ene kant iets kan escaleren en aan de andere kant ook weer kan herstellen.

Het favoriete Phytonics product van... Jennefer van Massage Equus

Jennefer Luijt van Massage Equus is meteen heel duidelijk:

“Mijn favoriete Phytonics product? Dat is de L-Lysine!”

Jennefer is haar hele leven al actief met paarden en toen zij lang geleden besloot het (grafische) roer om te gooien begon zij met een opleiding Sportmassage voor Paarden. Dit groeide uit tot meer en meer.

Het favoriete Phytonics product van... Ilze van Praktijk Natuurlijk

“Moet ik echt één product kiezen of mag ik een top 3 maken?
Mijn favorieten zijn zonder twijfel de Clear intestine, Gastri comp en de Back spray!”
Aan het woord is Ilze van Merrebach van Praktijk Natuurlijk. Ilze is gediplomeerd Veterinair Natuurgeneeskundig Therapeut, Equine Cranio Touch© & Cranio-Sacraal-therapeut voor paarden.

De hondenovergang

We hopen dit jaar de 16e verjaardag van onze Teckelvriendin Sanne te vieren. Al eerder schreef ik een blog over wat ouderdomskwaaltjes waar ze nu tegenaan loopt. We mogen niet klagen hoor, want ze is voor haar leeftijd nog ontzettend fit en vrolijk. Toch merk je dat ze hier en daar extra ondersteuning kan gebruiken.

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van Kelly