Het favoriete Phytonics product van... Jennefer van Massage Equus

Jennefer Luijt van Massage Equus is meteen heel duidelijk:

“Mijn favoriete Phytonics product? Dat is de L-Lysine!”

Jennefer is haar hele leven al actief met paarden en toen zij lang geleden besloot het (grafische) roer om te gooien begon zij met een opleiding Sportmassage voor Paarden. Dit groeide uit tot meer en meer.

Passie en doel

Jennefer: “Ik weet nog goed dat ik als klein meisje fantaseerde dat mensen mij zouden vragen of ik ze wilde helpen met hun paarden. Dat dat zou zijn als Osteopaat had ik nooit durven dromen!
Vandaag de dag voelt het meer als een missie. Mijn intuïtie heeft daarbij altijd al een rol gespeeld. Als ik naast een paard sta hoef ik soms niet eens na te denken, mijn handen worden gevoelsmatig al naar de plek gebracht waar het nodig is. Ook krijg ik soms dingen ‘door’, ik wilde daar zelf eerst niet aan, “doe ff normaal” dacht ik als ik beelden van een ongeluk in mijn hoofd voorbij zag flitsen of ineens enorme kiespijn kreeg. Later bleek dat dat paard inderdaad een ontstoken kies had. Als dat soort dingen keer op keer gebeuren, kan je er niet meer omheen. Dus nu accepteer ik dat en neem ik het mee in mijn behandelingen.
Mijn doel is de paarden (en honden) op een holistische en respectvolle manier te helpen en mensen bewust te maken van het feit dat alles met elkaar in verbinding staat en alles rondom het dier belangrijk is. Soms voel ik me net Sherlock Holmes, wie, wat en waar is de dader van deze klacht. Het kan een hele zoektocht zijn, maar dat maakt het juist ook zo leuk!”

Misverstanden

“Ik word altijd een beetje verdrietig als mensen bijvoorbeeld zeggen: “dat is een pismerrie of een rotbok die niet wil werken”. In mijn optiek denkt een paard niet zo, in bijna alle gevallen ligt er toch iets fysieks of een omgevingsfactor aan ten grondslag.”

Phytonics producten

“Als osteopaat ben ik al gewend op een holistische wijze naar het dier te kijken, maar steeds meer wordt mij duidelijk hoeveel problemen er van binnenuit komen.
Als ik tijdens een behandeling blokkades heb gevonden (al dan niet orgaan gerelateerd) ga ik daarna met behulp van de Connectiesensor op zoek naar de juiste middelen ter ondersteuning van het probleem. Zo zet ik vaak Phtyonics Liver Comp in bij bijvoorbeeld peesblessures (de lever ‘voedt’ de pezen) of bij hele boze paarden (‘iets op je lever hebben’). Je kan dan soms binnen enkele dagen al verschil merken, zo mooi vind ik dat!
Mijn favoriete product is de L-Lysine en dat komt mede door de ervaring die ik heb gehad met mijn toenmalige eigen paard.

Hij kampte met een ernstige vorm van Erythema Exsudativum Multiforme. Jaren is er tevergeefs gedokterd met zowel Westerse als Oosterse middelen, totdat ik via via in aanraking kwam met L-Lysine van Phytonics.       
Op dag 2 van de behandeling; BAM! een enorme explosie van bulten. Toen dacht ik: Yes! Nu zit ik goed! Binnen een week namen de klachten af en sindsdien is het onder controle. Daarna ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de kracht van supplementen en ook gaan werken met de Connectiesensor.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Erythema Exsudativum Multiforme (EEM)
Een soort allergische reactie op een infectie met een virus of een bacterie. Meestal is een Herpes virusinfectie de oorzaak.

 

Nog een paar laatste tips

“Mensen zeggen vaak; “Konden ze maar praten”, dan zeg ik altijd; “Dat kunnen ze heel goed hoor, maar wij moeten beter leren luisteren”.
Met andere woorden, paarden vertellen best goed dat er iets niet in orde is, ze zetten een been naar voren, wijzen iets aan met hun neus, soms is het een diepe zucht op het moment dat iets uitgesproken wordt. Let op de kleine dingen, dan zal je zien hoeveel je paard met je kan communiceren.
Daarnaast zijn paarden echter heel goed in het verbloemen van een probleem, op het moment dat wij iets zien zijn ze vaak al ruimschoots uit gecompenseerd.
Ik vergelijk ze dan met uien. Laag voor laag moet ik de compensaties er afpellen om te achterhalen waar het probleem ooit begonnen is, waar de kern zit.
Juist daarom vind Ik het zo belangrijk om het héle paard te behandelen en niet alleen te focussen op het zichtbare probleem.
Mijn tip is dan ook wacht niet tot het te laat is, maar laat je paard en alles daaromheen met regelmaat controleren.”