De Tandenfee

Ouderdom komt, in sommige gevallen, nog weleens met gebreken.
Zo ook voor mijn bijna 14-jarige teckelvriendinnetje Sanne.
Ze begon steeds meer uit haar bek te ruiken en toen er spontaan een kies uitviel wist ik het zeker, Sanne moest naar de tandarts!

Natuurlijk wilde ik haar zo goed mogelijk helpen en ondersteunen tijdens dit traject. Narcose is nooit leuk, maar helemaal niet bij een dier op leeftijd.

Voorafgaand aan de behandeling heb ik haar Phytonics Detox comp gegeven. Dit schoont het lichaam op en ondersteunt in de afvoer van afvalstoffen. Hoe schoner het lichaam is voor zo’n narcose hoe beter het dit kan verwerken. Ook na de narcose heeft ze de Detox comp nog enige tijd gekregen.

Eenmaal onder zeil bleek de behandeling geen overbodige luxe. Meerdere kiezen en tanden moesten worden getrokken en de rest is grondig schoongemaakt. Pas als de dieren slapen kun je écht goed zien hoe het gebit eraan toe is.
Dankzij de deskundige en goede zorgen van mijn collega’s van Den Hoek was Sanne snel weer wakker.

De dagen na de ingreep kreeg zij Phytonics Strezz. Dit helpt bij zowel lichamelijke als geestelijke stress en ondersteunt het lichaam tijdens het herstel.
Omdat haar bekje natuurlijk pijnlijk was en het tandvlees flink was aangedaan heb ik Phytonics All sept spray ingezet. Meerdere keren per dag heb ik het tandvlees ingesprayt.
Phytonics All sept spray is kun je als eerste hulp gebruiken, maar ook in herstelperiodes. Het maakt schoon en zorgt voor een beter herstel.

Sanne is gelukkig ontzettend snel hersteld, al na een paar dagen was alles aanzienlijk minder pijnlijk en liep mevrouw alweer met speeltjes rond en was ze weer haar drukke en vrolijke zelf!