Een dipje in de weerstand

Veel dieren hebben moeite met de wisseling van de seizoenen.
Een verminderde weerstand, futloosheid en problemen aan de luchtwegen zijn typische “najaarskwaaltjes”.

Dit ondervond ook Ian. De eigenaresse van deze knappe vosruin merkte de eerste problemen aan de luchtwegen op tijdens de training. Tijdens het opstarten van de training kwam er wat gepruttel. Uiteraard werd de training hierop aangepast en kreeg Ian wat rust. Helaas hielp dit niet voldoende. Al snel was hij buiten adem na een sprintje in de wei en ook op stal werden de luchtwegproblemen nu hoorbaar.
Gelukkig had Ian geen verhoging/koorts en was er ook geen sprake van neusuitvloeiing.

Maar er moest wel worden ingegrepen!

Om te beginnen kreeg Ian Immu boost. Deze druppels zijn hét middel bij een verminderde weerstand. Immu boost ondersteunt het immuunsysteem en zorgt voor vitaliteit, energie en weerstand.
Uitermate geschikt ter ondersteuning bij de wisseling van de seizoenen, specifiek voor- en najaar.

Daarnaast moesten natuurlijk de luchtwegen worden ondersteunt.
Hiervoor werd Respiration support ingezet.
Respiration support is een poeder wat eenvoudig door het voer gegeven kan worden. Het heeft verzachtende invloed op de luchtwegen en is goed voor de longen. Ook in te zetten bij slijm.

Ian knapte snel op

De eigenaresse van Ian verteld: “Ian knapte zienderogen op! Al binnen een paar dagen konden we de training rustig aan hervatten. Ik heb nog extra bij stalgenoten nagevraagd, maar niemand hoorde hem meer. Ik ben hier ontzettend blij mee, omdat je toch voorzichtig moet zijn met een irritatie van de luchtwegen.
Volgend najaar geef ik Ian in het najaar sowieso weer de Immu boost en hopelijk kunnen we hiermee een dipje voorkomen.”