Even voorstellen: Nick!

Laura is de eigenaresse van een hele knappe, maar helaas te dikke, minishetlander genaamd Nick.

Ondanks goed management wil Nick niet op het gewenste gewicht komen en heeft ook klachten door zijn overgewicht.

Nick krijgt nu Gluco Balance, dit gaat hem ondersteunen in zijn suikerstofwisseling en helpen met afvallen.

Laura gaat voor ons een blog bijhouden met daarin haar ervaringen en bevindingen.

In de eerste blog stelt zij Nick aan ons voor:

"Dit is Nick! Een mini shetlander van 10 jaar oud en 83cm hoog.
Ik ken hem al zo'n 3,5 jaar, maar sinds september 2016 is hij van mijzelf. Nick is een ondeugende pony die altijd in is voor een grapje.

Ondanks dat ik erg actief ben met hem heeft hij toch last van overgewicht. In de zomer is hij altijd wel wat sloom, maar ik merkte dat hij deze zomer écht niet lekker in zijn vel zit. Hij ademt erg zwaar en moeilijk, terwijl hij daar in de winter geen last van heeft. Mede hierom wil ik hem op een beter gewicht houden in de hoop dat hij hier volgende zomer minder last van heeft.
Verder is hij al licht hoefbevangen geweest en sindsdien loopt hij ook wat gevoelig.

Hij is erg zwaar geworden door het gras, maar door middel van een graasmasker, een schralere wei en veel beweging probeer ik er een slanke en gezonde pony van te maken. Helaas is dit niet genoeg, dus ik hoop dat de Gluco Balance ons verder kan gaan helpen. Gelukkig is bewegen voor hem geen straf. Wel is hij vrij snel moe, dus zijn conditie is nog een aandachtspuntje.
Nick loopt voor de sulky, wat hij super leuk vindt. Elke week maakt hij minimaal één menrit van 5 tot 15 kilometer, soms twee of zelfs drie ritten. Naast het mennen trainen we 2x per week een half uur tot 45 minuten aan de lange lijnen en zo nu en dan nog een kwartiertje aan de longeerlijn.
Hij staat in de wei met twee andere speelse ruinen, waarmee hij regelmatig speelt en rent.

Zijn buikomvang is nu 131cm, gelijk aan ongeveer 180kg. Sinds een week krijgt Nick Gluco Balance en  er staat een midweek “bootcamp” op het programma. Over 2 weken ga ik zijn buikomvang weer meten.
Ik kan het bijna niet geloven, maar na een week merk ik al verschil bij Nick!
Hij liep wat gevoelig na zijn lichte hoefbevangenheid, maar hij loopt nu weer helemaal goed. Nick en ik zijn nu al super blij!"