Hoera voorjaar!

29 februari 2016, een zonnige maar frisse dag. Het is nog te vroeg in het jaar om de paarden in de wei te laten, maar op een klein stukje gras bij mijn huis vermaken ze zich ook al goed. Ze zijn superfris en galopperen heen en weer. Wel vast tijd om te starten met de voorbereiding voor het seizoen. Voor mijn 3 IJslanders betekent dat we beginnen met Detox comp van Phytonics.

Een kuur van een maand: de hele maand maart krijgen ze twee keer daags 10 druppeltjes per paard. Met een plastic spuitje direct in de mond. Dat is één ml per dag, ik heb dus aan twee flesjes ruim voldoende voor 3 paarden.

Ennnn… een flesje voor mijzelf. Ook in de dosering van 2 x 10 druppeltjes of 20 druppels in een liter water en daar de hele dag van drinken. Dan zijn we eind maart allemaal opgeschoond! Door het gebruik van deze fytotherapie wordt de werking van darmen, lever, blaas- en nieren en lymfestelsel gestimuleerd. Ik krijg de eerste dagen een beetje hoofdpijn, door de extra afvoer van afvalstoffen.

De paarden, vooral mijn ruin Ori, gaan iets meer plassen. Het resultaat is in ieder geval minder gevoelig voor allergenen en een grotere vitaliteit. In de combinatie met PUUR Culico en Allergie en natuurlijk Phytonics Gluco balance, hebben mijn IJslanders al jaren geen jeuk meer en behoort schuren tot het verleden. Ik kan het iedereen aanraden!