Blog van Irene

Natuurlijk!

“Ow homopatie!”  was de reactie toen ik vertelde dat ik natuurlijke gezondheidsproducten voor dieren maak en verkoop.

Ik voelde een lichte irritatie opkomen…

Dulcamara

Oef! Een spijker in de hoef

Meerdere dagen van huis weg, is bij mij wel een dingetje.. Met een redelijk grote veestapel, paarden schapen, kippen, honden en kat, moet ik natuurlijk oppas regelen. Gelukkig heb ik een goede oppas met veel liefde voor de dieren en omdat ik de paarden en schapen op het erf heb naast het bedrijf NML health, helpen ook de collega’s wel eens om de paarden in de wei of de boomgaard te zetten. Afgelopen week was ik 6 dagen in Spanje voor een cursus Spaans en vrijdagavond laat, bij terugkomst hoorde ik dat mijn jonge paardje AEvi niet helemaal lekker liep.

IJslander met spijker in de hoef

Kennis is waardevol als je het deelt!

Een eigen paard of pony? Dan rust er een grote verantwoordelijkheid op je schouders voor het welzijn en de gezondheid van je dier.

Kennis over de voeding, beweging, fysiologie, kortom de gezondheid van je paard, is daarvoor ontzettend belangrijk! 

Omdat we liever niet willen dat de paardenbezitter door schade en schande wijsheid vergaart, delen wij graag onze kennis en ervaring.

Dat doen we:

- via onze site met beknopte informatie over producten en ingrediënten, 

- door middel van het toesturen, op aanvraag, van de uitgebreide productbeschrijvingen,

25 juni De Nieuwe Heuvel in Lunteren

Kan uw hond tegen een stootje?

 

Die van mij wel, en dat is maar goed ook want de twee gezusters Ridgebacks zijn mega-lomp.

Dat dat niet altijd goed gaat bleek bij Zari, de jongste (de linker op de foto), die toen ze een half jaar was, over het hek sprong en haar voorpoot brak op twee plaatsen. Na de verplichte rust was het uiteraard rustig aan herstellen. Ik ben toen direct gestart met Phytonics Muscle support om de gewrichten en spieren te ondersteunen bij het opnieuw leren lopen. Dat gaf gelukkig  snel resultaat.

Lamgeslagen en uitgewaaid

Een complete boerderij met paarden, schapen, kippen, honden en kat: iedere dierenbezitter weet dat dat veel werk met zich meebrengt en heel veel voldoening geeft. Maar helaas ook zorgen en verdriet. En dan kan je een magazijn vol met supplementen en fytotherapie hebben staan, maar het zijn natuurlijk geen wondermiddelen voor iedere situatie.

BLADDER

AUW Poes!

Gelukkig heeft mijn poes nog nooit een blaasontsteking gehad. Ik krijg er aan de telefoon de laatste tijd wel veel vragen over, daarom hier wat uitleg over blaasaandoeningen. Een pijnlijk probleem vaak, en het komt zowel voor bij kat als hond. En dan meestal bij de vrouwelijke dieren als het gaat om een blaasontsteking. Soms eenmalig  maar helaas ook vaak terugkerend,  chronisch.
In de urine kunnen kristallen gevormd worden, het zogenaamde ‘blaasgruis’. Dit kan in een later stadium een blaassteen gaan vormen of voor een blaasontsteking zorgen.

Ik ben de BOB

Bobbie, het boomertje van mijn vriendin José, is al ruim 15 jaar oud. Vanavond kwam ze gezellig bij mij eten en meneer mocht mee. Nu heb ik twee erg dominante Ridgeback dames die graag huis en haard en vooral de eettafel verdedigen. Maar.. het kleine hondje staat gelukkig zijn mannetje en wist de aanval van de dames goed af te slaan.

zwarte bes

Seizoenswisseling: zorg voor een goede weerstand bij hond en kat!

Seizoenswisseling: zorg voor een goede weerstand bij hond en kat!

“Het heerst” wordt er gezegd: om ons heen wordt er geniesd, collega’s hebben last van gevoelige spieren, hebben onrustige darmen, griepjes van licht tot heftig. Het heeft te maken met het einde van deze kwakkelwinter en het begin van de lente. Maar…gelukkig worden we zo nu en dan al getrakteerd op een lekker zonnetje.

Hoera voorjaar!

29 februari 2016, een zonnige maar frisse dag. Het is nog te vroeg in het jaar om de paarden in de wei te laten, maar op een klein stukje gras bij mijn huis vermaken ze zich ook al goed. Ze zijn superfris en galopperen heen en weer. Wel vast tijd om te starten met de voorbereiding voor het seizoen. Voor mijn 3 IJslanders betekent dat we beginnen met Detox comp van Phytonics.

Abonneren op RSS - Blog van Irene