Seizoenswisseling: zorg voor een goede weerstand bij hond en kat!

Seizoenswisseling: zorg voor een goede weerstand bij hond en kat!

“Het heerst” wordt er gezegd: om ons heen wordt er geniesd, collega’s hebben last van gevoelige spieren, hebben onrustige darmen, griepjes van licht tot heftig. Het heeft te maken met het einde van deze kwakkelwinter en het begin van de lente. Maar…gelukkig worden we zo nu en dan al getrakteerd op een lekker zonnetje.

Ook onze vierbenige vrienden kunnen lichamelijke reacties vertonen op het veranderen van het seizoen. Niet alleen kunnen ze binnenkort worden geplaagd door vliegjes, muggen, vlooien en teken, ook dwarrelen er weer volop pollen in de lucht. En onze huisdieren verliezen dan ook nog eens hun wintervacht, dit vergt extra energie.

Om een goede weerstand te behouden of op te bouwen zijn er in de Phytonics serie een aantal prachtige producten.  De All sept zet ik in bij geringe symptomen van verminderde weerstand: als mijn Ridgeback wat minder actief lijkt of een beetje last heeft van vieze ogen.

Bij wisseling van de seizoenen geef ik altijd een kuurtje met de Immu boost. Dan geef ik 2x per dag 15 druppeltjes gedurende twee a drie weken, soms in de combinatie met de Detox comp. De detox kuur heb ik zelf net achter de rug!

Maar stel dat een hond last heeft van allergisch-achtige reacties dan is de Immu boost pro het juiste middel. Dit is ideaal als ondersteuning voor de weerstand bij een overprikkeld immuunsysteem. Dat kan zijn door pollen maar ook een enkele vlo of een beestje wat in iedere woning leeft: de huisstofmijt.

Mijn honden, kat, kippen en paarden krijgen ook de Multivit van Phytonics, een schepje over het voer, met als resultaat stralende paardjes, glanzende honden, een actieve kat en de kippen leggen weer volop eieren! Ik wens alle dieren en hun baasjes een vrolijk voorjaar!