Kan uw hond tegen een stootje?

 

Die van mij wel, en dat is maar goed ook want de twee gezusters Ridgebacks zijn mega-lomp.

Dat dat niet altijd goed gaat bleek bij Zari, de jongste (de linker op de foto), die toen ze een half jaar was, over het hek sprong en haar voorpoot brak op twee plaatsen. Na de verplichte rust was het uiteraard rustig aan herstellen. Ik ben toen direct gestart met Phytonics Muscle support om de gewrichten en spieren te ondersteunen bij het opnieuw leren lopen. Dat gaf gelukkig  snel resultaat.

Ik refereer hieraan omdat ik afgelopen weekend op Animal Event van diverse hondenbezitters de vraag kreeg ik over het toepassen van glucosamine-preparaten en spieropbouw-producten voor met name de jonge hond.  De Muscle support zorgt voor meer spiermassa, meer spierkracht, sterke spieren, banden en pezen, maar werkt niet als een soort tovermiddel. Er moet wel spierinspanning zijn om dit product zijn effect te laten geven. Dus niet voor de hond met verplichte benchrust.  Dit middel is ontwikkeld voor de jonge slungelige hond en ter ondersteuning bij oudere dieren. Niet alleen voor verbetering van de spierstofwisseling maar ook voor sporthonden, bijvoorbeeld als er een beter uithoudingsvermogen gewenst is en sneller herstel na inspanningen. Maar ook bij neuromusculaire aandoeningen en voor ondersteuning bij spieratrofie, achterhandslapte (spondylose) en bij gewrichtsaandoeningen.

Vooral bij jonge honden van de grotere rassen is het belangrijk om de gewrichten tijdens de groei niet teveel te belasten. Dat dat moeilijk te realiseren is bij de enthousiaste pup begrijp ik. Daarom is juist die combinatie in de Muscle support zo fijn, want het bevat de essentiële aminozuren voor een goede spieropbouw én de bestanddelen voor de gewrichten zoals glucosamine, chondroitine  magnesiumcitraat en MSM. Dat kan gedurende de groei gegeven worden in een zogenaamde “onderhoudsdosering”, dat is de helft van de dosering die staat aangegeven bij het betreffende gewicht van de hond.

Gelukkig hebben mijn twee Afrikaanse mooi-weer-honden allebei inmiddels voldoende spiergroei, maar als ze wat ouder worden krijgen ze gegarandeerd weer een onderhoudsdosering van Phytonics Muscle support.