Voorbereiden op het voorjaar

Het voorjaar is begonnen!

Al weken ben ik aan het aftellen. Ik kijk zó uit naar de langere dagen, een warm zonnetje en weer blaadjes aan de bomen.
Ik merk dat ik niet de enige ben die de winter zat is. Ook paardlief is er duidelijk klaar mee. Hij wil weer lekker rollen zonder deken en grazen in het zonnetje.

Zo aan het einde van de winter, in de overgang naar een nieuw seizoen, is de weerstand niet meer optimaal. Nu de dagen wat langer worden begint het verharen, wat veel energie kost. Daarnaast kan het voorjaar, hoe heerlijk het ook is, ook ongemakken met zich meebrengen. Denk aan de vliegen en mugjes die weer wakker worden, pollen die door de lucht dwarrelen en gras wat gaat groeien.

Wat kan je doen om ervoor te zorgen dat je paard blij en gezond de lente in galoppeert?

Begin het voorjaar met de Detox comp. Deze reiningskuur is fytotherapeutisch en stimuleert de werking van de spijsverteringsorganen, urinewegen en het lymfestelsel.
Er kunnen afvalstoffen vrij komen dus je paard kan in de eerste instantie meer gaan plassen, wat bultjes of jeuk krijgen. Let goed op wat er gebeurd en pas indien nodig de dosering aan.

Een goede booster tijdens de seizoenswisseling is de Immu boost. Een krachtige oppepper die de weerstand verhoogt en zorgt voor vitaliteit en energie.
Heb je een paard wat snel een overprikkelt immuunsysteem heeft? Kies dan voor de Immu boost Pro.
Wil je de voeding van je paard aanvullen met een hoge kwaliteit vitaminen en mineralen, dan is er de Multivit. De Multivit is ook erg geschikt als aanvulling voor de oudere paarden.

Weer het gras op, maar je paard heeft moeite met de fructosamine in het gras? Snel last van een harde manenkam en overgewicht? Dan is de Gluco Balance onmisbaar!
Bouw de weidegang sowieso erg rustig op, paarden kunnen ook koliek krijgen van teveel gras in één keer.

Kortom keuze genoeg, het voorjaar kan beginnen!